vrijdag 28 september 2012

Hee hallo, daar was ik weer

Heb al een hele tijd niets creatievigs gemaakt, hoe dat komt? Wel...na de zomer ben ik mijn huis "winterklaar" aan het maken. Alle hoekjes, gaatjes poetsen,ramen poetsen, spinnewebben weghalen. Kennen jullie het rijmpje van Annie m.g. Schmidt, van de spin Sebastiaan? Nou er zaten heel wat Sebastiaantjes en Sebastilientjes met kindertjes in de hoekjes en gaatjes....en ja, ik heb ze in de stofzuiger laten verdwijnen. Iedereen die mijn huis kent, weet dat ik overal rekjes, plankjes, kralen en waxine hangertjes enz heb. Op de plankjes staan dan weer oude koffie en theepotten, leuke dingetjes enz. Die zijn allemaal de afwasmachien in gegaan en staan weer te glimmen. Poetserige vrouwen in de fam. zeggen altijd: hoe hou je dat allemaal schoon????? Nou, zo dus. Gewoon voor de zomer en voor de winter alles goed doen, en dan alleen nog af en toe de stofzuiger erdoor en met zo'n handig stofdingetje om de tierelantijntjes heen, als het weer nodig is. Want ik woon in een al bejaard huis met kiertjes en gaatjes, dus de fam. Sebastiaantje en Sebastilientjes weten de weg zo weer te vinden, en ook de stofjes... Trouwens: ik heb het schoonmaakspul van de Wibra ontdekt...voor vet en voor de ramen...super de super spul is dat! Nu de bovenverdieping nog poetsen en dan....olé, olé, elke dag weer vilten, schilderen, naaien en zo meer. En meer bloggen en facebooken. Mochten juliie bij mij in de buurt zijn, zet dan wel even de zonnebril op, want...het glimt hier!!!!!! Maar dat gebeurd maar twee keer per jaar hoor...haha.

8 opmerkingen:

vrouw Hommel zei

Wat heerlijk om weer wat te lezen op je blog. Ik zie je al helemaal voor mij , fladderend door het huis, alles schoon te maken. Jammer wel van de sebastiaans, komen ze niet weer spontaan de stofzuiger uitgekropen.
En paarse stapstenen kun jij ook maken hoor ,zo simpel nl.
Dag lieve colourfullflowergirl. ( zo zie ik je ook al fladderend voor mij)

Mattie Versteegen zei

Toen ik heel klein was, heb ik met Sinterklaas het boek "de spin Sebastiaan" gekregen met Sinterklaas. Ik ken enkele teksten nog steeds uit mijn hoofd. Door omstandigheden ben ik het boek kwijtgeraakt. Ik heb op vele plekken gezocht, maar, helaas....
Leuk om te lezen,dat jij het ook kent.

draadjes zei

Ha! Prachtig!

drOOmedaris zei

Hihi ik moest grinniken om de mooie spreuk

Fia zei

Leuk dat je er weer bent....en wat moet het een lekker gevoel zijn dat alles spic en span is...ik moet nog beginnen.Vond je verhaaltje zo lief!!!
Veel succes met je creatieve knutseltjes ik zie ze graag voorbij komen hoor..

hart,gr Fia

Martine zei

Heeey hallo! ;-)
Gezellig dat je er weer bent!
Heerlijk, een fris begin van een nieuw seizoen!
Groetjes,

Lutje zei

ik kom hier nog eens piepen, want dat was effe geleden :o)

Lutje zei

ik kom hier nog eens piepen en je een gezellige dag wensen....