zondag 15 april 2012

mijn paps en mams

Degene die mijn oude weblog altijd gevolgt hebben, "kennen"mijn paps en mams wel een beetje uit mijn verhalen over hen. Vorige week hebben we ze verhuisd naar een nieuw apartement, waar ze, als het nodig mocht zijn, zorg kunnen krijgen.
Mijn mams is 85 en mijn paps 83. Tot vorig jaar waren ze nog fit, altijd vrolijk, we konden vreselijk met ze lachen en ze haalden nog de gekste dingen uit. Tijdens het Gastvrij Lageland vorig jaar, hebben ze met ons tot twee uur s'nachts feest gevierd in de kroeg van Lageland en gedanst tussen veel jongere mensen. We zagen dat er veel jonge mensen van hun genoten.
Wat was ik toen ontzettend trots op mijn ouders!!!! Zulke met de tijd meegaande mensen.
Qua inrichting van hun apartement gaan ze nog steeds met de tijd mee hoor. Wat hebben ze het modern en gezellig. Maar....
We merken al een tijd  dat ze achteruit gaan. Vooral mijn paps.
Hij zit vaak stil op de stoel, zegt niet veel meer, en we hebben het idee, dat alles hem een beetje ontgaat, en hij heeft het zelf ook door. Dan zie je dat hij het daar zo moeilijk mee heeft.
Hij zegt ook steeds: ik ben er niet zo lang meer....
Het doet zeer hem zo te zien. Al mogen we natuurlijk dankbaar zijn dat we ze allebei nog hebben, en ook weten dat die tijd er eens aan zou komen.
ook mijn mams wordt steeds minder mobiel, en loopt slecht.
Toch verzorgt ze mijn paps, die een stoma heeft, elke dag!!! Vind het zó knap!!
Ik heb ze gisteren verteld hoe trots ik op ze ben en hoeveel ik van ze houdt!!!
En hoe blij ik ben dat ik in hun gezin ben opgegroeid!! Met nog 2 broers en drie zussen.
We zijn allemaal vreselijk gek met elkaar, en als er met één van de kinderen iets is, springen we voor elkaar in de bres! En wat hebben we altijd een lol als we samen zijn.
Ze hebben 17 kleinkinderen, die stuk voor stuk ontzettend van opa en oma houden, en ze komen ook geregeld bij opa en oma, omdat het gezellige mensen zijn.
Ik hoop dat wij later ook zo'n oma en opa zullen zijn en  onze kleinkinderen datzelfde gevoel hebben als ze bij ons op visite komen. Dat het gezellig is, en dat we niet gaan zeuren.. Dat we ook met de tijd meegaan....(als we het mogen beleven natuurlijk) Ik heb er vertrouwen in! Ga in ieder geval mijn best doen! En hoop dat ik toch nog een tijd van mijn ouders mag genieten!
Zo. . . wat een verhaal hè, maar dit is ook mijn leven, en ook is het fijn zoiets van je af te schrijven, en  te delen. . . .LOVE  LOVE    LOVE  LOVE  LOVE  LOVE LOVE


vrijdag 6 april 2012

Even...

Heb de laatste drie dagen weinig kunnen doen qua creatieviteit. . .
Gezin van oudste dochter was ziek.
Behalve de baby!!
Dus. . . die had oma even voor haar alleen.
De rest lag plat. (griep)
Och, wat waren ze ziek. . .
Moeders was vandaag weer op de been. . . met af en toe een zweetbui.
Gelukkig knappen ze weer een beetje op.
Nu maar vurig hopen dat de griep aan mij voorbij gaat.
Wil jullie nog wel even fijne paasdagen wensen!